احراز هویت بیومتریک مبتنی بر الگوی رگ‌ها

در کف دست، انگشت و چشم هر کدام از ما الگوی منحصر به فرد مویرگی وجود دارد که تغییر این الگو اگر نه غیرممکن که بسیار پیچیده و سخت است. بر همین اساس احراز هویت مبتنی بر الگوی رگها روشی با امنیت مناسب و دقتی بالاست

احراز هویت بیومتریک
احراز هویت بیومتریک مبتنی بر رگ دست

علاوه بر این سیستم های مبتنی بر این ویژگی دارای مزایای بی شماری از جمله هزینه کم و دقت بالا هستند

مقایسه روشهای احرازهویت بیومتریک
مقایسه روشهای احرازهویت بیومتریک

در جداول نمایش داده شده در بالا مقایسه مناسبی از روشهای مختلف احراز هویت بیومتریکی دیده می‌شود، این دو جدول برگرفته از دو منبع مختلف است و نتایجی تا حدی متفاوت را ارائه می‌کند اما در هر حال، این روش احراز هویت، روشی نوآورانه و قابل دسترس است که می‌تواند در لیست انتخاب روش احراز هویت بیومتریک دستگاههای موبایل، دستگهای خودپرداز بانکی، سایتهای پرداخت و بانکی و … قرار گیرد

 

همکاری برای برنده شدن / قدرت اکوسیستم‌های مالی به عنوان یک استراتژی بازار

قدرت یک اکوسیستم در همبستگی اجزاء آن نهفته است، اما دستیابی به همبستگی و تعادل، زمانی که بیش از دو طرف در اکوسیستم درگیر هستند، کار آسانی نیست.

بیایید با یک مثال به این موضوع ورود کنیم، رویدادی در حال برنامه‌ریزی است و می‌بایست جایگاه صندلی مهمانان رویداد را مشخص کنیم، شما نمی‌توانید صندلی آقای آبی و آقای زرد را کنار هم بگذارید! این دو با هم‌صحبتی ندارند. خانم سبز با آقای آبی خوب کنار می‌آید مگر اینکه خانم قرمز هم در صندلی کناری آن‌ها باشد. وقتی آقای بنفش و خانم صورتی دور هم جمع می‌شوند، همیشه با آقای آبی و آقای زرد بحث می‌کنند.

خوب، شما در تلاشید تا ترکیب جادویی را ایجاد کنید که در آن همه آقایان و خانم‌ها خوشحال باشند. این همان سطح از ملاحظات عملیاتی و فنی در تعیین شکل یک اکوسیستم مالی است که باید به آن توجه داشت.

حالا به اکوسیستم Sofi (شرکت ارائه‌دهنده خدمات مالی در آمریکا) نگاهی بیندازیم! انتخاب تک‌تک این اجزاء و چینش و ارتباطات مابین آن‌ها و هسته اصلی Sofi ماجرایی است مشابه، اما بسیار پیچیده‌تر از چالش ایجاد ترکیب جادویی از هم‌نشینی مدعوین رویداد ما!

اکوسیستم سوفی SOFI
اکوسیستم سوفی SOFI
نمای زیر پنج نوع اکوسیستم مالی دیجیتال که آینده فعالیت‌های مالی را شکل می‌دهند نشان می‌دهد که در ادامه با توصیفی کوتاه از هریک به شفاف‌سازی آن پرداخته خواهد شد.
پنج نوع اکوسیستم مالی دیجیتال
پنج نوع اکوسیستم مالی دیجیتال
برای مطالعه ادامه مطلب اینجا کلیک بفرمایید.

اپل با سرویس Apple Pay later به جمع سرویس‌دهندگان جهانی الان بخر، بعدا پرداخت کن پیوست.

اپل با سرویس Apple Pay later به جمع سرویس‌دهندگان جهانی الان بخر، بعدا پرداخت کن پیوست. این سرویس در کنفرانس جهانی توسعه‌دهندگان اپل ۲۰۲۲ معرفی شد و قرار است تا اواخر سال جاری در آمریکا راه‌اندازی شود.

BNPL
BNPL

سرویس Pay later در Apple Wallet تعبیه می‌شود و برای هر خریدی که از طریق Apple pay انجام می‌گیرد قابل استفاده است، گفتنی است خدمات پرداخت مبتنی بر آیفون توسط ۸۵ درصد خرده فروشان ایالات متحده پذیرفته شده است و مشتریان می‌توانند هزینه یک خرید را به چهار پرداخت مساوی با بهره و کارمزد صفر تقسیم کنند و در یک دوره مشخص آن را پرداخت کنند.

اپل برای ورود به این صنعت از همپای تجاری خود بانک Goldman Sachs  برای تامین مالی اعتبار استفاده می‌کند و همچنین موضوع اعتبارسنجی مشتریانش را در دستور کار دارد.

اگر خبرهای این حوزه را دنبال کنید شاهد تحلیل‌های موافقان و مخالفان ورود اپل به این حوزه پر سر و صدای این روزها هستیم.

به نظر می‌رسد خبرهای بیشتری از این ورود جنجالی اپل به حوزه BNPL در آینده نزدیک خواهیم شنید.

 

شباهت‌‌های عملیاتی شرکت‌های بانکی و مخابراتی

ارتباطات جهانی و خدمات مالی در دسترس دو نیاز ضروری این روزهاست، هر یک از دو صنعت بانکداری و مخابراتی به تنهایی بازیگرهای قدرتمندی در صحنه فعالیت‌های روزمره ما هستند، حالا تصور کنید اقدام این دو چه آورده‌هایی به همراه خواهد داشت.

TelcoBank

بانک‌ها خدمات مالی به روز ارائه می‌کنند و شرکت‌های مخابراتی آن را به سرعت Scale می‌کنند! خدمات مالی مبتنی بر سیم‌کارت قطعا اتفاق بزرگ بعدی خواهد بود.

به شباهت‌های عملیاتی این دو صنعت قدرتمند در تصویر نگاه کنید.

در سال‌های آینده، شرکت‌های مخابراتی هیبریدی را شاهد خواهیم بود که انواع خدمات بانکی و اکوسیستم‌های غنی حوزه پرداخت را ارائه می‌کنند.

#Telecom

#Digitalbank

#Telcobank

#تلکوبانک

#مخابرات_هیبریدی

#همراه_اول

#ایرانسل

#رایتل

دلایل ترجیح BNPLها

دلیل افزایش شکل‌گیری سازمانهای ارائه دهنده خدمات BNPL (در دنیا و در ایران) و دلایل ترجیح این خدمت به سایر خدمات رو در نمودارهای زیر میشه به راحتی دید

BNPL
BNPL

Contribution per user(US$) نرخ مشارکت به ازای هر کاربر را نشان می‌دهد

Contribution margin(%) نسبت حاشیه فروش : درصدی از مبلغ فروش است که برای بازیافت هزینه های ثابت و فراهم کردن سود، در دسترس قرار می گیرد

Chart: Rohit Kumar and Rahul Shah
Source: Company accounts Created with Datawrapper

انتخاب جامعه هدف سیستمهای BNPL

محصولات BNPL داخلی رو کمابیش رصد می‌کنم، نکته‌ای که به ذهنم می‌رسه مشخص نبودن جامعه هدف و سیاست‌گذاری‌های شفاف در تعریف و توسعه محصولات است.

در یادداشت منتشر شده در عصر بانک بیشتر به این موضوع پرداختم.

لینک این یادداشت در اینجا قابل دسترس است.

BNPL
BNPL
الان بخر بعدا پرداخت کن

 

تلاقی نئوبانک‌ها و BNPL

تلاقی نئوبانک‌ها و BNPL
تلاقی نئوبانک‌ها و BNPL

نئوبانک‌ها و BNPLها (Buy Now Pay Later) دو مگاتِرند جهانی دنیای فین‌تک‌ها هستند که هر دو را می‌توان محصول دوران کرونا و پساکرونا دانست. این دو در بسیاری از راهکارهای ارائه شده در دنیا با یکدیگر تلاقی پیدا کرده‌اند و حاصل این تلاقی ایجاد محصولات BNPL خلاقانه برای مشتریان بانکهای جدید تحت عنوان نئوبانکها بوده است. نئوبانک‌ها در تلاشند تا دسترسی به خدمات بانکی و مالی همچون خدمات BNPL را با حداقل پیچیدگی و حداکثر راحتی در اختیار مشتریان خود قرار دهند.

در همین راستا در یادداشتی بر تلاقی‌های انجام شده این دو مگاترند جهانی اشاره و در سایت عصر بانک منتشر شده است.

این یادداشت در لینک زیر قابل دسترس است: https://asrebank.ir/?p=179978

یادداشت‌های من در رسانه‌ها

نئوبانک Revolut

مصاحبه‌ای می‌خوندم از آقای Joe Heneghan مدیر اجرایی نئوبانک Revolut که در اون از دلایل موفقیت این فین‌تک پیشرو پرسیده شده بود، خلاصه کلامش این بود:
به مشتریانمان تجربه بی‌نظیر استفاده از خدمات ارائه می‌شود و به صورت مداوم در حال تولید و انتشار محصولات مالی جدید و نوآور هستیم و علاوه بر اینها هیچ کارمزد پنهان از مشتریان در خدمات ارائه شده ما وجود ندارد.
Revolut در سال ۲۰۱۵ تاسیس شده است.

احراز هویت مستمر – احراز هویت مبتنی بر رفتار

⬅️ در یکسال گذشته با توجه به پروژه کاریم تمرکز بیشتری بر فناوریهای احراز هویت داشته‌ام و نتیجه گوشه‌ای از مطالعات اخیرم در یادداشتی با موضوع “احراز هویت مبتنی رفتار – احراز هویت مستمر” در واپسین روزهای سال ۱۴۰۰ در رسانه وزین راه پرداخت قابل دسترس هست

✅ در این یادداشت به مرور جنبه‌های مختلف احراز هویت براساس رفتارهای فردی در طول زمان پرداختم و به نظر می‌رسد که با حساس شدن سرویس‌های عرضه شده بر بستر وب و موبایل اپلیکیشن‌ها به صورت آنلاین لزوم ایجاد تدابیر امنیتی در عین کاربرپسند بودن، اجتناب ناپذیر است.

لینک یادداشت : https://way2pay.ir/263250/

پذیرای نظرات با ارزش شما هستم

گریزی بر عملکرد بلوبانک – به بهانه کمپین اخیرش

بلو بانک به شکل انفجاری و زیبا شروع کرد و از زمان شروع به کارش اخبارش رو کمابیش دنبال کرده‌ام، از همان زمانی که خودم و دیگران درگیر لذت بردن از ظاهر کاربری زیبا و خدمات پشتیبانی متفاوتش شدیم (و پست من در لینکدین گواه آن است) من به دوستان و همکارانم گفتم یکسال بعد در موردش صحبت کنیم به نظرم چالش جذب مخاطب را با کمپین واریز و برداشت نقدی به خوبی سپری می‌کند، بازخورد خوبی در شبکه‌های اجتماعی گرفته است اما رسوب پول در این حساب و وارد شدن به تراکنش‌های روزمره مردم کار سختیست.

در پست یکسال گذشته‌ام نوشتم “به نظرم کار مارکتینگی عضویت براساس دعوت‌نامه و واریز ۳۰ هزارتومان به حساب دعوت‌کننده هم در جذب مخاطبان Innovator و Early Adoptorها موفق عمل کرده. در کنار اینها مسئله‌ای که برای خود من جذاب هست این هست که با توجه به اینکه شعبه فیزیکی برای پشتیبانی از خدمات معرفی نشده (به رغم معرفی بانک سامان به عنوان همکار تجاری) میزان پذیرش و اعتماد که زمینه‌ساز استفاده از حساب و کارت افتتاح شده است با چه نرخی پیش خواهد رفت.”

حالا تقریبا یکسال گذشته و کمپین‌های بلوبانک به سمت و سوی تشویق کاربران فعلی به واریز وجه و انجام تراکنش سوق داده شده است، به نظرم این موضوع به این راحتی حل نمی‌شود یک جای کار گیر است مردم بعد از گذران هیجان اولیه تفاوتی در ارائه خدمات پایه ندیدند، چرا باید واریز وجه داشته باشم؟ چه سرویس متفاوتی به من داده می‌شود؟ از موضوع اعتمادسازی برای بانکی بدون شعبه نباید غافل ماند.

 سمت و سوی این کمپین‌های اخیر را مناسب نمی‌بینم به نظرم مشکل جای دیگریست مشکل در نیفزودن ارزش مداوم و متفاوت است، دوست دارم موفقیت این گروه را ببینم چرا که نوآوری در هر سطحی کار سختیست و بلوبانک قدم اولش را خوب و زیبا برداشت …

لینک مطلب یکسال گذشته‌ام اینجاست:

https://www.linkedin.com/posts/leila-nazari_aeqaesaew-blubank-aeqaesaewaeqaepaeuagp-activity-6782532060994265088-n-5K