کتاب جمعه: دید اقتصادی | داستانی جذاب برای آموختن اقتصاد

دید اقتصادی
آریاناقلم

این کتاب به زبان داستانی و با تصویرسازیهای جذاب، با روایت زندگی سه دوست به نام‌های آبل، بیکر و چارلی شروع می‌شود، حکایت این سه دوست آن قدر پیش می‌رود تا داستان به شکل‌گیری اقتصاد در یک سرزمین بی‌نام و نشان تا رشد و پیشرفت و بالندگی آن رسیده و در نهایت مسیر فرو ریختن شاکله اقتصادی سرزمین آنها را بیان می‌کند.
در این مسیر بسیاری مفاهیم اقتصادی با زبانی ساده شرح داده شده به گونه‌ای که برای همه آنهایی که از اقتصاد هیچ چیزی نمی‌دانند تا آنها که به صورت عمیقتری با آن آشنا هستند حرفهایی برای گفتن دارد. هر چند در بسیاری از سطور کتاب اشارات زیادی به تاریخ اقتصادی آمریکا شده است که بعضا درک موضوع را کمی وابسته به دانستن تاریخچه اقتصادی-سیاسی این کشور کرده است اما همچنان میل به خواندن را از بین نمی‌برد.
علاوه بر اینها فصل‌های اول ممکن است شما را از ادامه دادن کتاب ناامید کند (موضوع را خیلی سطحی ببینید) اما قطعا با ادامه کتاب نظرتان بیشتر جلب می‌شود. در مجموع فصل‌هایی که به جریانات شکل دهنده تورم یا موضوعاتی چون پس انداز و وام پرداخته شده است برای من بسیار جذاب بود.
جمعه ۶ خرداد ۱۴۰۱

انتخاب جامعه هدف سیستمهای BNPL

محصولات BNPL داخلی رو کمابیش رصد می‌کنم، نکته‌ای که به ذهنم می‌رسه مشخص نبودن جامعه هدف و سیاست‌گذاری‌های شفاف در تعریف و توسعه محصولات است.

در یادداشت منتشر شده در عصر بانک بیشتر به این موضوع پرداختم.

لینک این یادداشت در اینجا قابل دسترس است.

BNPL
BNPL
الان بخر بعدا پرداخت کن

 

چطور در موقع انجام کارهای تکراری و خسته‌کننده دوام بیاریم؟

طراحی محصول و فرار از کار روتین
طراحی محصول و فرار از کار روتین

در یکی از مقالات Harvard Business Review به موضوع بالا پرداخته شده و البته که من و شما هم حتما با اون برخورد کردیم و احتمالا راهکارهایی شخصی‌سازی شده هم برای خودمون ایجاد کردیم.

در زندگی شخصی فعالیت‌هایی وجود داره که راه فراری از اون‌ها نیست مثل ظرف شستن، مرتب کردن و نظم بخشیدن به وسایل یا مسواک زدن، به جز این در محیط کار هم این موضوع وجود داره، وظایف روتینی که به کار فکری کمی احتیاج داره مثل تایپ کردن یا وارد کردن حجم زیادی داده در نرم‌افزار یا انتظار برای گرفتن خروجی از یک برنامه اجرا شده و موضوعاتی شبیه این‌ها.

در این مقاله نویسنده براساس تحقیقی که بر روی ۲۰۰۰ شرکت کننده انجام داده متوجه شده که افراد کارهایی که درگیری فکری کمی نیاز دارد را پیش از اتمام اون و خیلی زودتر از موعد ترک می‌کنند و علتش رو در این می دونه که اساساً، ذهن به دنبال درگیر شدنه وقتی کارهایی را انجام میدیم که به توجه کمتری نسبت به توان ذهنی ما داره، خسته میشیم و این باعث ترک زودهنگام اون کارها میشه. اما اگر فعالیت دومی وجود داشته باشه که بتونیم همزمان با کار کم توجه در آن غوطه ور بشیم، می تونه اون توجه بیش از حدی که بهش احتیاج داریم رو ایجاد کنه و خستگی رو کم و استقامت موندن در انجام اون کار رو افزایش بده.

کار دوم می‌تونه گوش دادن به موسیقی یا پادکست یا دیدن فیلم و مستند یا حتی انجام یکسری حرکات ورزشی همزمان باشه.

حالا همین موضوع رو میشه در بحث طراحی محصول هم وارد کرد، اگر محصول شما به هر شکلی کاربر رو درگیر کاری زمانبر و یا روتین می‌کنه و یا به ارائه خدمتی تکراری (مثلا ارائه برنامه ورزشی روزانه) می‌پردازه توجه به این موضوع و همزمان کردن این دست کارها با کاری دیگه می‌تونه لحظات خوشایندتری رو برای مخاطب به همراه داشته باشه.

راهکار شما برای فرار از ترک زودهنگام کارهای روتین و خسته‌کننده چیه؟

 

مقاله اصلی: https://hbr.org/2022/04/research-how-to-power-through-boring-tasks