همکاری برای برنده شدن / قدرت اکوسیستم‌های مالی به عنوان یک استراتژی بازار

قدرت یک اکوسیستم در همبستگی اجزاء آن نهفته است، اما دستیابی به همبستگی و تعادل، زمانی که بیش از دو طرف در اکوسیستم درگیر هستند، کار آسانی نیست.

بیایید با یک مثال به این موضوع ورود کنیم، رویدادی در حال برنامه‌ریزی است و می‌بایست جایگاه صندلی مهمانان رویداد را مشخص کنیم، شما نمی‌توانید صندلی آقای آبی و آقای زرد را کنار هم بگذارید! این دو با هم‌صحبتی ندارند. خانم سبز با آقای آبی خوب کنار می‌آید مگر اینکه خانم قرمز هم در صندلی کناری آن‌ها باشد. وقتی آقای بنفش و خانم صورتی دور هم جمع می‌شوند، همیشه با آقای آبی و آقای زرد بحث می‌کنند.

خوب، شما در تلاشید تا ترکیب جادویی را ایجاد کنید که در آن همه آقایان و خانم‌ها خوشحال باشند. این همان سطح از ملاحظات عملیاتی و فنی در تعیین شکل یک اکوسیستم مالی است که باید به آن توجه داشت.

حالا به اکوسیستم Sofi (شرکت ارائه‌دهنده خدمات مالی در آمریکا) نگاهی بیندازیم! انتخاب تک‌تک این اجزاء و چینش و ارتباطات مابین آن‌ها و هسته اصلی Sofi ماجرایی است مشابه، اما بسیار پیچیده‌تر از چالش ایجاد ترکیب جادویی از هم‌نشینی مدعوین رویداد ما!

اکوسیستم سوفی SOFI
اکوسیستم سوفی SOFI
نمای زیر پنج نوع اکوسیستم مالی دیجیتال که آینده فعالیت‌های مالی را شکل می‌دهند نشان می‌دهد که در ادامه با توصیفی کوتاه از هریک به شفاف‌سازی آن پرداخته خواهد شد.
پنج نوع اکوسیستم مالی دیجیتال
پنج نوع اکوسیستم مالی دیجیتال
برای مطالعه ادامه مطلب اینجا کلیک بفرمایید.

انتخاب جامعه هدف سیستمهای BNPL

محصولات BNPL داخلی رو کمابیش رصد می‌کنم، نکته‌ای که به ذهنم می‌رسه مشخص نبودن جامعه هدف و سیاست‌گذاری‌های شفاف در تعریف و توسعه محصولات است.

در یادداشت منتشر شده در عصر بانک بیشتر به این موضوع پرداختم.

لینک این یادداشت در اینجا قابل دسترس است.

BNPL
BNPL
الان بخر بعدا پرداخت کن

 

تلاقی نئوبانک‌ها و BNPL

تلاقی نئوبانک‌ها و BNPL
تلاقی نئوبانک‌ها و BNPL

نئوبانک‌ها و BNPLها (Buy Now Pay Later) دو مگاتِرند جهانی دنیای فین‌تک‌ها هستند که هر دو را می‌توان محصول دوران کرونا و پساکرونا دانست. این دو در بسیاری از راهکارهای ارائه شده در دنیا با یکدیگر تلاقی پیدا کرده‌اند و حاصل این تلاقی ایجاد محصولات BNPL خلاقانه برای مشتریان بانکهای جدید تحت عنوان نئوبانکها بوده است. نئوبانک‌ها در تلاشند تا دسترسی به خدمات بانکی و مالی همچون خدمات BNPL را با حداقل پیچیدگی و حداکثر راحتی در اختیار مشتریان خود قرار دهند.

در همین راستا در یادداشتی بر تلاقی‌های انجام شده این دو مگاترند جهانی اشاره و در سایت عصر بانک منتشر شده است.

این یادداشت در لینک زیر قابل دسترس است: https://asrebank.ir/?p=179978

یادداشت‌های من در رسانه‌ها

Digital ID Wallet نسل جدید سرویس‌های هویت دیجیتال:کیف هویت دیجیتال

Digital ID Wallet
کیف هویت دیجیتال

کیف هویت دیجیتال یا Digital ID Wallet

در حال حاضر در صورت نیاز به ارائه مدارک هویتی مختلف، راهی به جز همراه داشتن و ارائه مدارک فیزیکی مثل کارت ملی، شناسنامه، گواهینامه رانندگی، انواع بیمه‌نامه‌ها و … وجود ندارد.

با ظهور تکنولوژی‌های جدید و همچنین امکان احراز هویت چندعامله‌ مبتنی بر تلفن‌های همراه راه‌حلهای نوآورانه‌ای همچون کیف‌های هویت دیجیتال ظهور پیدا کرده‌اند، کیف هویت دیجیتال یا Digital ID Wallet، دروازه ورود به نسل جدیدی از سرویس‌های شناسایی دیجیتال است که موجب اعتباربخشی همراه با حفظ حریم شخصی است.

کیف هویت دیجیتال یا Digital ID Wallet، یک برنامه مدیریت هویت است که به کاربران امکان ذخیره، ایمن سازی و مدیریت کلیدهای هویت دیجیتالیشان را می‌دهد.

کلیدهای ذخیره شده در کیف هویت دیجیتال می‌توانند وظایف مختلفی مانند امضای انواع اسناد تعهدآور، انجام تراکنش‌ها، تأیید اعتبار و ثبت اسناد را انجام دهند.

در بیشتر نمونه‌های پیاده‌سازی شده در دنیا، یک کیف هویت دیجیتال توسط یک نهاد دولتی برای شناسایی آنلاین و آفلاین شهروندان آن کشور صادر و بر آن نظارت می‌شود.

 کیف‌های هویت دیجیتال دارای ویژگی‌های مختلفی هستند و بسته به قوانین و الزامات، دارای ویژگی‌های شخصی مانند نام و نام خانوادگی، کد هویتی، شماره بیمه‌نامه‌ها، محل سکونت و کار، تاریخ تولد، اطلاعات بیومتریک افراد و موارد دیگر است که قاعدتا از کشوری به کشور دیگر نیز می‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال، به شهروندان هند یک شماره شناسایی منحصر به فرد و به شهروندان فنلاند یک شناسه تلفن همراه منحصر به فرد داده شده است، یا به عنوان نمونه‌ای دیگر در آلمان به افراد یک eID اختصاص داده می‌شود و همه این شماره‌های منحصربه‌فرد، برای شناسایی فرد استفاده شده و در واقع یک گواهی هویت دیجیتال است.

شاید بتوان صدور کارت‌های ملی هوشمند در کشور را جزو اولین گام‌های ایجاد کیف هویت دیجیتال ملی بدانیم که آن هم به دلایل مختلف تاکنون اجرایی نشده است.

اگر به این موضوع علاقمند هستید در ماهنامه سیمای بانکداری شماره ۴۳ (اسفند) قابل دسترس است همچنین در این لینک امکان مطالعه وجود دارد.

https://b2n.ir/u96692

احراز هویت مستمر – احراز هویت مبتنی بر رفتار

⬅️ در یکسال گذشته با توجه به پروژه کاریم تمرکز بیشتری بر فناوریهای احراز هویت داشته‌ام و نتیجه گوشه‌ای از مطالعات اخیرم در یادداشتی با موضوع “احراز هویت مبتنی رفتار – احراز هویت مستمر” در واپسین روزهای سال ۱۴۰۰ در رسانه وزین راه پرداخت قابل دسترس هست

✅ در این یادداشت به مرور جنبه‌های مختلف احراز هویت براساس رفتارهای فردی در طول زمان پرداختم و به نظر می‌رسد که با حساس شدن سرویس‌های عرضه شده بر بستر وب و موبایل اپلیکیشن‌ها به صورت آنلاین لزوم ایجاد تدابیر امنیتی در عین کاربرپسند بودن، اجتناب ناپذیر است.

لینک یادداشت : https://way2pay.ir/263250/

پذیرای نظرات با ارزش شما هستم

زنان فعال در صنعت فناوری‌های مالی ایران / زنان دنیای صفر و یک‌ها

زنان فعال در پرداخت

افتخار داشتم نام من در کنار سایر همکاران متخصص خانم فعال در صنعت فناوری‌های مالی ایران قرار بگیرد.

لینک مطلب در راه پرداخت

دلایل افتتاح حساب جدید بانکی در بین مردم چیست؟

طبق آمارهای کشوری، بالغ‌ بر ۵۰۰ میلیون حساب بانکی در ازای جمعیت حدوداً ۸۰ میلیونی ایران وجود دارد و می‌توان ایران را رکورددار تعداد حساب‌های بانکی به نسبت جمعیت در بین تمام کشورهای دنیا دانست. با وجود این آمار و همین‌طور محدودیت‌هایی که بانک مرکزی در سقف تعداد حساب‌های مشتریان در هر بانک قرار داده، با ظهور خدمات نوین بانکی مبتنی بر احراز هویت دیجیتال و امضای الکترونیکی همچنان تب گشایش حساب‌های آنلاین در کشور ما گرم است و قابلیت افتتاح حساب آنلاین یکی از روندهای بانکی در سال گذشته در دنیا و ایران بوده است. اپلیکیشن‌های بانکی بعضاً بر اساس ارائه همین تک‌خدمت (افتتاح حساب) توانسته‌اند سهم قابل قبولی از مشتریان جدید را جذب کنند و به معرفی یا ثبت برند خودشان در بازار داخلی بپردازند یا حتی تحت عناوینی چون بانک مجازی یا نئوبانک وارد بازار شوند.
سؤالی که در اینجا مطرح می‌شود این است که با وجود تعدد حساب در بین مشتریان بانکی چه دلایلی موجب می‌شود تا آنها مجدداً دست به افتتاح حساب جدیدی بزنند؟
برای پاسخ به این سوال نظرسنجی انجام شد و نتایج حاصل از ۱۵۳ پاسخ به دست آمده در قالب گزارش زیر در #راه_پرداخت منعکس شد

https://way2pay.ir/255511/

با توجه به وجود تعدد حساب در بین مردم کشورمان، اجبار ناشی از نهادها و سازمان‌های ارائه‌دهنده خدمات مختلف بانکی غیربانکی در افتتاح حساب‌های جدید، به‌عنوان مهم‌ترین عامل اقدام برای ایجاد یک حساب جدید معرفی‌ شده است
با موج جدید اپلیکیشن‌های بانکی و پرداختی و تبلیغاتی که در معرفی محصولات مبتنی بر آنها اتفاق افتاده و نیز با ظهور فین‌تک‌های ارائه‌دهنده خدمات نوین بانکی و پرداختی سطح توقع مشتریان از یک حساب ساده بانکی به سمت حساب بانکی با کاربری و امکانات بهتر موجب شده تا مشارکت‌کنندگان در نظرسنجی از این گزینه به‌عنوان دومین عامل اقدام برای افتتاح حساب‌های جدید یاد کنند.
گزینه‌های سوم و چهارم همان‌گونه که در بند بالا نیز توضیح داده شد، موجی از علاقه‌مندی در بررسی و آزمایش محصولات جدید معرفی‌شده و همین‌طور استفاده از پاداش‌ها و جوایز نقدی و غیرنقدی پیشنهادی را در بین مشارکت‌کنندگان به همراه داشته؛ بنابراین از این اهرم مهم بازاریابی نباید به‌راحتی عبور کرد.

 

رمز وام؛ نسل جدید تسهیلات مبتنی بر فناوری بلاکچین

با توجه به سابقه فعالیتم و همین طور علاقه شخصی به سیستم‌های اعتباردهی و تسهیلات، در مقاله‌ای کوتاه به بررسی یکی از جدیدترین محصولات در حوزه تسهیلات مبتنی بر فناوری بلاکچین یعنی رمز وام پرداخته‌ام

امروزه در دنیا، پلتفرم‌های زیادی برای ارائه رمز وام به مشتریان ایجادشده است این پلتفرم‌ها امکان اتصال و ارتباط متقاضیان دریافت وام و سرمایه‌گذاران را فراهم کرده‌اند. در سمت متقاضی، مشتریان می‌توانند به پشتوانه (وثیقه) ارزهای دیجیتال خود درخواست وام داشته باشند و در صورت تائید، وام را به‌صورت ارز دیجیتال دیگر و یا پول رایج سنتی دریافت ‌کنند و در سمت سرمایه‌گذاران، افراد (حقیقی یا حقوقی) می‌توانند ارزهای دیجیتال خود را در حساب‌های ویژه‌ای سپرده‌گذاریکنند و از محل سپرده‌گذاری، سود دریافت کنند به این صورت چرخ سرمایه‌گذار و دریافت‌کننده وام با حضور پلتفرم میانی رمز وام فراهم می‌شود.

متن کامل مقاله از طریق لینک زیر قابل دسترسی است
https://way2pay.ir/248292/

پیشتازان جهان نو

در حال حاضر استارتاپ‌ها یا کسب‌و‌کارهای نوپا جزء جدایی‌ناپذیر اقتصاد دیجیتال هر کشوری محسوب می‌شوند و کشور ما هم از این قاعده مستثنا نیست. کسب‌و‌کارهایی که تنها در صورتی می‌توانند حضور محسوس و قابل تأملی در فضای اقتصادی کشور داشته باشند که اکوسیستمی با معیارهای جهانی برایشان مهیا باشد.

یکی از راه‌های درک معیارهای جهانی، بررسی نمونه‌های موفق و پیشرو در این حوزه است. استارتاپ بلینک (Startup Blink) گزارشی منتشر کرده و در آن به بررسی اکوسیستم‌های استارتاپی دنیا در سال ۲۰۲۰ – ۲۰۲۱ پرداخته است.

در یادداشت منتشر شده در تاریخ ۱ آبان ۱۴۰۰ در هفته‌نامه کارنگ به بررسی ده اکوسیستم برتر دنیا پرداختم که نظر شما را به مطالعه آن در لینک زیر جلب می‌کنم: https://b2n.ir/r98416

 

۱۰ موبایل بانک برتر دنیا

شاهد تب جدید فعالیت نئوبانک‌ها و موبایل بانک‌ها در کشور هستیم و در هفته‌های گذشته محصولاتی با کیفیت در این حوزه توسط شرکت‌های بانکی و پرداختی داخلی به بازار عرضه شده است. برای همراهی در موضوع داغ این روزهای جامعه پرداخت، بد نیست نگاهی داشته باشیم به ۱۰ اپلیکیشن برتر خارجی که در این مسیر گام‌های موفقیت آمیزی برداشته‌اند.

همان‌طور که می‌دانیم روز‌به‌روز بر محبوبیت و عمومیت بانکداری مبتنی بر موبایل افزوده می‌شود و بانک‌ها به صورت مستقل و یا با کمک شرکت‌های فعال در حوزه فین‌تک به ارائه سرویس‌های بانکی به مشتریان می‌پردازند. مجله اینترنتی فین‌تک در قالب گزارشی، ۱۰ موبایل بانک برتر را بررسی و نتایج حاصل از آن را منتشر کرده است. مبنای رتبه‌بندی آن سهولت استفاده، داشبورد کاربر‌پسند، طیف و تنوع خدمات قابل ارائه به مشتری و کیفیت ارائه بوده است. در این نوشتار درصدد آن هستم تا این گزارش خلاصه را بررسی کنم و تعیین مسیری برای بررسی نمونه‌های برتر این حوزه در سایر کشورها باشد.

برای خواندن ادامه مطلب به لینک نوشته در راه پرداخت مراجعه بفرمایید.